Image of Iva Janžurová

Iva Janžurová

Iva Janžurová (born 19 May 1941) is a Czech actress. She attended grammar school in České Budějovice, but her love to theatre won after all and in 1963 she graduated from the Faculty of Theatre of the Academy of Performing Arts in Prague. In 1964 she became the main member of the Vinohrady Theatre and since 1988 she has been a member of The Drama Club in Prague. She has appeared in many films such as Což takhle dát si špenát (What Would You Say to Some Spinach?), Marečku, podejte mi pero! (Marecek, Pass Me the Pen!) and the famous series Hospital at the End of the City. In 1998 and 2002 she was awarded the Czech Lion for Best Actress. From Wikipedia, the free encyclopedia


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
May 19, 1941 In Zirovnice, Protectorate Bohemia and Moravia [now Czech Republic]
Movie/TV Credits:
106
First Appeared:
In the movie Hledá se táta 1961-04-13
Latest Project:
Movie Jedině Tereza 2021-09-09
Known For
Poster of Invisible
Poster of Marta
Poster of Přísahám a slibuji
Poster of Arabela
Filmography
Movie Jedině Tereza 2021-09-09
Movie Chlap na střídačku Unknown 2020-02-13
Movie Kostýmy: Irena Greifová Self 2020-04-22
Movie Invisible 2020-09-09
Movie Terrorist Marie 2019-04-04
Series Karel je Gott Herself 2019-07-13
Series Marta Herself 2019-09-03
Movie Tiger Theory Grandmother 2016-03-31
Movie Všiváci Babička 2014-06-19
Movie The Magic Voice Of A Rebel Unknown 2014-07-17
Movie Zuzana Michnová – Jsem slavná tak akorát 2013-08-29
Series Zpátky se Sobotou Herself (archive footage) 2012-09-07
Series Cukrárna Bláža Kohoutová 2010-11-08
Movie Setkání v Praze, s vraždou Anka Lomnická 2009-01-04
Movie Dum U Zlateho usvitu Učitelka Hetflasová 2009-12-25
Movie Vy nám taky, šéfe! Karlička 2008-11-20
Movie Chyťte doktora Lída Klimešová 2007-11-29
Movie Half Breakdown Mother 2007-12-06
Movie Vladimír Menšík – 75 Unknown 2004-10-09
Movie Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště Lída Hrubešová 2004-12-31
Series Nemocnice na kraji města po dvaceti letech 2003-01-01
Movie Na psí knížku Jarmila Kukacová 2003-06-08
Movie The Devil Knows Why Apolena 2003-02-27
Movie Some Secrets Matka 2002-03-21
Movie Max, Sally and the Magic Phone Savoj queen / Neighbour Průchová 2001-10-10
Series Příběhy slavných Herself 2000-06-15
Movie Ene bene Helena Zachová 2000-02-10
Movie Co chytneš v žitě 1998-10-22
Series GENUS Herself 1995-01-02
Movie Róza, strážné strašidlo 1994-01-01
Movie Žiletky Chadimová 1994-02-17
Movie Talisman 1991-01-01
Movie Sbohem, Sokrate Malva 1991-01-01
Series Přísahám a slibuji Pepička Pechová 1990-01-01
Movie I Love, You Love Viera 1989-06-01
Series Veselé příhody z natáčení Herself 1988-01-01
Movie Ať přiletí čáp, královno! Unknown 1987-01-01
Movie O princezně na klíček Vévodkyně 1987-01-01
Series Zlá krev 1987-01-25
Series Hvězdy nad Syslím údolím Bláhová 1986-01-01
Movie Jak se mele babí hněv Voršila 1986-01-01
Movie Mladé víno 1986-02-06
Movie Matylda and her Spare Head Narrator (voice) 1985-01-01
Movie Všichni musí být v pyžamu Boženka Kolářová, Řehořova přítelkyně 1984-01-01
Series Bambinot Julie Phippsová 1984-10-06
Movie O princezně, která ráčkovala Královna Karolína I. 1984-01-01
Movie Veronika, prostě Nika maminka Jandová 1982-01-01
Series Dynastie Nováků Unknown 1982-10-23
Movie Jak se peče štěstí dvorní dáma 1982-12-24
Movie Zkouška 1981-01-01
Series Ubohý pan Kufalt Líza 1981-01-01
Movie Cesta do Rokycan Marie Krausová 1981-01-01
Movie Mature Wine Růžena Šmejkalová 1981-07-01
Movie Strach má velké oči Ježibaba Magi 1980-08-01
Movie Don't Take the Sweater Off Máma 1980-07-30
Movie Co je doma to se počítá, pánové... Bartáčková 1980-11-01
Series Arabela Učitelka hudby Miriam Millerová 1980-12-25
Movie Pan Vok odchází Unknown 1979-01-01
Movie Vdovcovy intimní večery 1979-01-01
Movie Jak se naučit švédsky 1979-01-01
Movie Láďo, ty jsi princezna! 1979-01-18
Movie Dívka světových parametrů 1979-01-01
Movie Hejkal 1978-03-18
Series Nemocnice na kraji města sestra Huňková-Pěnkavová 1978-11-05
Movie Ikarův pád Unknown 1977-01-01
Movie Talíře nad Velkým Malíkovem 1977-01-01
Movie A Major Role for Rosmaryna Bonzurka 1977-09-28
Movie A Nice Plate of Spinach Lišková / Marcelka 1977-09-01
Movie To byla svatba, strýčku! Kateřina 1976-01-01
Movie Circus in the Circus мисс Уинстлер 1976-02-13
Movie Marecek, Pass Me the Pen! Týfová 1976-07-01
Movie Boys Will Be Boys aunt Apolena 1976-03-01
Movie We'll Kick Up a Fuss Tomorrow, Darling... Bartáčková 1976-11-01
Movie Bohoušův syn Hostinská 1975-01-01
Movie Do We Match Each Other, Darling? Alena 1975-07-01
Movie My Dear Aunt and Me neteř Hermínka 1974-01-01
Movie Straw Hat Helenka - Fadinard fiancée 1972-03-24
Movie Homolka and Pocketbook Burdová 1972-01-01
Movie Morgiana Klára / Viktorie 1972-09-15
Movie Alfons Karásek v lázních Julie 1971-01-01
Movie Kam slunce nechodí... Julie Andrýsková 1971-01-01
Movie You Are a Widow, Sir herečka Evelyna Kelettiová 1971-01-15
Movie Oil Lamps Stepa Kilianova 1971-10-01
Movie Four Murders Are Enough, Darling Kate 1971-07-16
Movie I Killed Einstein, Gentlemen Betsy 1970-02-27
Movie Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku komtesa Gladiola 1970-12-31
Movie Devilish Honeymoon Unknown 1970-09-03
Movie Blázinec v 1. poschodí Žofie 1969-01-01
Movie Men About Town Zuzana 1969-10-10
Movie Bedtime Story Anděla 1968-04-25
Movie Jindřich IV. Unknown 1968-01-01
Movie Honor and Glory 1968-01-01
Movie The Best Woman in My Life Blanka 1968-10-10
Movie The Castle Olga 1968-08-30
Movie Elective Affinities Herself 1968-11-08
Series Sňatky z rozumu 1968-10-23
Series Píseň pro Rudolfa III. Herself / Šárka Vandasová (archive footage) 1967-04-01
Movie Wedding Under Supervision Hanička 1967-05-31
Movie Sign of the Cancer 1967-05-05
Series Eliška a její rod 1966-02-16
Movie Carriage to Vienna Krista 1966-11-11
Movie Long Live the Republic Bertýna Petrželová 1965-11-05
Movie Neviditelný Katy 1965-01-01
Movie Svatba s podmínkou 1965-03-26
Movie Hledá se táta Vlasta, Karlova žena 1961-04-13
Movie Spadla s měsíce Unknown 1961-08-18